当前位置:首页 → 职业资格 → 银行招聘 → 银行招聘职业能力测验->根据下列内容,回答216-220题。Backintheold
根据下列内容,回答216-220题。
Back in the old days, when I was a child, we sat around the family roundtable at dinnertimeand exchanged our daily experiences. It wasn't very organized, but everyone was recognized and all the news that had to be told was told by each family member.
We listened to each other and the interest was not put-on; it was real. Our family was a unitand we supported each other, and nurtured each other, and liked each other, and--we were evenwilling to admit--we loved each other.
Today, the family roundtable has moved to the local fast-food restaurant and talk is not easy,much less encouraged.
Grandma, who used to live upstairs, is now the voice on long distance, and the working
parent is far too beaten down each day to spend evening relaxation time listening to the sandboxexperience of an eager four-year-old.
So family conversation is as extinct as my old toys and parental questions such as "What haveyou been doing, Bobby? " have been replaced by "I'm busy, go watch television. "
And watch TV they do; count them by the millions.
But it's usually not children's television that children watch. Saturday morning, the children'shour, amounts to only about $ percent of their weekly viewing.
Where are they to be found? Watching adult television, of course, from the Match Game inthe morning, to the afternoon at General Hospital, from the muggings and battles on the eveningnews right through the family hour and past into Starsky and Hutch. That's where you find ourkids, over five million of them, at 10 p.m., not fewer than a million until after midnight! All ofthis is done with parental permission.
Television, used well, can provide enriching experiences for our young people, but we mustuse it with some sense. When the carpet is clean, we turn off the vacuum cleaner. When the dishesare clean, the dishwasher turns itself off.
Not so the television, which is on from the sun in the morning to the moon at night andbeyond !
Parents must exercise some control and show some concern about the cultural influence on thechild when a program not intended for that child is viewed. Parents need to intervene. Noninterventionmay be a wise policy in international affairs, but the results of parental nonintervention will not bewise at all.
From the first two paragraphs one may infer that the writer's attitude towards "the olddays" is___________.
由本文前两段的内容和一些词和短语exchanged our daily experiences,a unit,support-ed,nuaured,liked,loved可知,在那些过往的日子里,作者一家人其乐融融,所以A选项可以表达出这层意思,为正确答案。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()