当前位置:首页 → 职业资格 → 银行招聘 → 银行招聘职业能力测验->根据下列内容,回答201-205题。Whenweanalyz
根据下列内容,回答201-205题。
When we analyze the salt salinity(盐浓度) of ocean waters, we find that it varies only slightlyfrom place to place. Nevertheless, some of these small changes are important. There are three basicprocesses that cause a change in oceanic salinity. One of these is the subtraction of water from theocean by means of evaporation. In this manner, the salinity is increased, since the salt stays be-hind. If this is carried to the extreme, of course, white salt would be left behind; this, by the
way, is how much of the table salt we use is actually obtained.
The opposite of evaporation is precipitation, such as rain, by which water is added to theocean. Here the ocean is being diluted so that the salinity is decreased. This may occur in areas ofhigh rainfall or in coastal regions where rivers flow into the ocean. Thus salinity may be increasedby the subtraction of water by evaporation, or decreased by the addition of fresh water by precipi-tation.
Normally, in hot regions where the sun is very strong, the ocean salinity is somewhat higherthan it is in other parts of the world where there is not as much evaporation. Similarly, in coastalregions where rivers dilute the sea, salinity is somewhat lower than in other oceanic areas.
A third process by which salinity may be altered is associated with the formation and melting ofsea ice. When seawater is frozen, the dissolved materials are left behind. In thismanner, seawaterdirectly beneath freshly formed sea ice has a higher salinity than it did before the ice appeared.
Of course, when this ice melts, it will tend to decrease the salinity of the surrounding water.
In the Weddell Sea, the densest water in the ocean is formed as a result of this freezing pro-cess, which increases the salinity of cold water. This heavy water sinks and is found in the deeperportion of the oceans of the world.
This passage mainly tells us about___________.
本题考查文章大意,根据“There are three basic pmcesses that cause a change in oceanic salinity.One of these is the subtraction of water from the ocean by means of evaporation.”,“The opposite of evapora—tion is precipitation."和“A third process by which salinity may be altered is associated with the formation and melt—ing of sea ice”可知,本文主要讲的是引起海水盐度变化的原因。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()