当前位置:首页 → 职业资格 → 银行招聘 → 银行招聘职业能力测验->Modernscientistsdividetheproce
Modern scientists divide the process of dying into two stages--clinical or temporary death and biological death. Clinical death occurs when the vital organs, such as the heart or lungs, have ceased to function, but have not suffered permanent damage. The organism can still be revived. Biological death occurs when changes in the organism lead to the disintegration of vital cells and tissues. Death is then irreversible and final.
Scientists have been seeking a way to prolong the period of clinical death so that the organism can be revived before biological death occurs. The best method developed so far involves cooling of the organism, combined with narcotic sleep. By slowing down the body's metabolism, cooling delays the processes leading to biological death.
To illustrate how this works, scientists performed an experiment on a six-year-old female monkey called Keta. The scientists put Keta to sleep with a narcotic. Then they surrounded her body with ice-bags and began checking her body temperature. When it had dropped to 28 degrees the scientists began draining blood from its body. The monkey's blood pressure decreased and an hour later both the heart and breathing stopped; clinical death set in. For twenty minutes Keta remained in this state. Her temperature dropped to 22 degrees. At this point the scientists pumped blood into its body in the direction of the heart and started artificial breathing. After two minutes the monkey's heart became active once more. After fifteen minutes, spontaneous breathing began, and after four hours Keta opened her eyes and lifted her head. After six hours, when the scientists tried to give her a penicillin injection, Keta seized the syringe and ran with it around the room. Her behavior differed little from that of a healthy animal.
This passage focuses on ______
此题考查全文主旨。本文第一段介绍了死亡的两个过程——临床死亡和生物死亡,以及各自的特征。第二段讲述科学家在寻找方法尽量在生物死亡到来之前延长临床死亡,结果发现最好的办法就是冷冻法.以及冷冻法延长临床死亡的机理。第三段详细介绍一个实验.冷冻法如何延长临床死亡以使机体恢复生机。由此可知全文的焦点是如何延长临床死亡,答案为C。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()