资料:Large industrialized are now in a recession. What are the prospects for economic recovery?
The three most important industrial economies in the world are, at the moment, facing enormous problems. Germany is struggling with the cost of reunification and is in recession. Japan is also experiencing recession and the United States has a large budget deficit.
Forecasters and analysts face questions about the prospects of an economic recovery. Here are some of their findings:
The election of a new president of the United States gave hope to the rest of the world. If the US recovered, the rest of the world would face a more promising future. However, analysts now accept that the US will only recover very slowly.
Consumer and investor confidence is still lacking. Large deficits and declining short-term interest rates mean there is little scope for economic stimulus.
The Japanese economy, after years of trade and budget surpluses, is in deep recession and the growth rate has slowed down considerably. German economists have lowered their forecasts for economic growth this year. The lowering of German interest rates may bring some relief to other members of the European Exchange Rate Mechanism (ERM). However, Germany's importance as Europe's largest export market may decline.
However, in some parts of the world, there are more positive signs, particularly in some Latin American countries in South-East Asia. Analysts says that, as long as the rate of interest stays above the rate of growth at national income, then the ratio of debt to income will get worse. Falling interest rates help towards overcoming this problem. They believe it may take several years before there is real recovery. However, advances in technology are offering hope for the world economy.
According to the passage, which one is NOT true?
本题考查的是细节理解。
【关键词】not true
【主题句】
第5自然段Consumer and investor confidence is still lacking. 消费者和投资者的信心在减少。Large deficits and declining short-term interest rates mean there is little scope for
economic stimulus. 巨大的赤字和下跌的短期利率意味着经济刺激方案前景堪忧。However, analysts now accept that the US will only recover very slowly. 然而,分析师现在承认美国恢复速度很慢。
第4自然段If the US recovered, the rest of the world would face a more promising future. 如果美国经济能够恢复,其他国家会面临一个更有希望的未来。
【解析】题干意为“以下哪一项不正确?”选项A意为“消费者和投资者对于美国经济仍然充满信心”,和原文相反;选项B意为“刺激经济前景堪忧”;选项C意为“美国经济预计恢复十分缓慢”,选项D意为“美国的恢复会给其他国家带来更有希望的未来”,选项B、C、D与主题句一致,故选A。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()