资料:Business,academic and civic leaders in Cambridge have warned that one of Britain’s major economic growth cities is under threat unless the government acts quickly to restore trust post-Brexit.
Company executives and educationists report some highly skilled foreign nationals quitting or refusing to commit to new jobs in Britain because of uncertainty over their future legal status here.It has in the past boasted of creating employment faster than China,amid a boom in the technology and bioscience sectors,which led to the city being labelled”Sillicon fen”,but now there are fears of a big slowdown.
“This is a unique economic asset for Europe,”said Lord Lansley,the former Conservation MP for South Cambridgeshire, after a specially convened meeting to discuss the problems with local politicians and others.”There is a [ political]vacuum out there and there does not seem to be a [ post Brexit] plan.There are things we need and if we get them we can continue to prosper and be more successful”,Lansley added.
He has drawn up a Cambridge declaration with his colleagues meant to reassure existing academic and business staff from abroad that their presence will be protected .”We are committed to international collaboration in research,science and the exploitation of innovative,knowledge-intensive enterprises,”says the document.
Lansley says he will be pushing the British government to give acquired rights to the 9,000 European citizens living in the East Anglian city out of a total population of 124,000.He also wants to see a continuation of free labour movement to allow Europeans to come to work and study in Cambridge and says”We need free movement for them to come to work and to study here.”
According to the article,what is the threat that Britain’s major economic growth cities are
本题考查的是细节理解。
【关键词】what;threat;Britain’s major economic growth cities
【主题句】第1自然段Business,academic and civic leaders in Cambridge have warned that one of Britain’s major economic growth cities is under threat unless the government acts quickly to restore trust post-Brexit. 剑桥的商业,学术和公民领袖已经警告说,除非政府迅速采取行动恢复英国脱欧后的信任,否则英国主要经济增长城市之一将面临威胁。
第2自然段Company executives and educationists report some highly skilled foreign nationals quitting or refusing to commit to new jobs in Britain because of uncertainty over their future legal status here. 公司高管和教育工作者报告说,一些高技能的外籍人士因其在英国的未来法律地位不确定而辞职或拒绝在英国从事新工作。
【解析】本题的问题是“根据这篇文章,英国主要经济增长城市面临的威胁是什么?”。选项A意为“严重失业”;选项B意为“战争”;选项C意为“外国人才流失”;选项D意为“社会不稳定”。根据主题句可知,英国主要经济增长城市面临的威胁是外国人才的流失,故选C。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()