资料:Taikong City was founded by the dormuns about 50 AD.Its name is derived from a Cethic worldwhich means the piece of the bold one.After they invaded Bliton in 43 AD the Dormons built a bridge across the Themas River.They later decided it was an excellent place to built a port.The water was deep enough for ocean going ships but it was far enough inland to be safe from other raiders.Around 50 AD Dormons merchants built a town by the bridge.So Taikong City was born.
There was not a stone wall around the early settlement but there may have been a ditch and an earth ramepart with a wooden palisade on top.Then in 61 AD Queen Boudia led a rebellion against the Dormuns .Her army marched on Taikong City. No attempt was made to defend Taikong City.Boudia burned Taikong City but after her rebellion was crushed a was rebuilt.Rich peole built houses of stone or brick with tiled roofs but most people lived in wooden houses.By the end of the 2nd century stone wall was erected aroung Taikong City. The wall was 20 feet high.Outside the wall was a ditch.In the middle of the 3rd century 20 bastions were added to the walls (a semi-circular tower projecting from the wall).
Which of the following statements is true according to the passage?
本题考查细节理解。
【关键词】true
【主题句】第3自然段 Then in 61 AD Queen Boudia led a rebellion against the Dormuns. Her army marched on Taikong City. No attempt was made to defend Taikong City. Boudia burned Taikong City but after her rebellion was crushed a was rebuilt. Rich peole built houses of stone or brick with tiled roofs but most people lived in wooden houses. 然后在公元61年,Boudia(布迪亚)女王领导了反对Dormuns(多姆斯)的叛乱。她的军队在Taikong城进军。没有人试图保卫Taikong城。Boudia(布迪亚)烧毁了Taikong城,但是在她的叛乱被击垮后,重建了一座城。富裕的人用石头或砖瓦盖房,屋顶铺着瓦片,但大多数人住在木屋里。In the middle of the 3rd century 20 bastions were added to the walls (a semi-circular tower projecting from the wall).“在公元3世纪中叶,20个堡垒被添加到城墙上(从墙上投射出一个半圆形的塔楼)”
【解析】本题问的是“根据这篇文章,以下哪一个是正确的Then in 61 AD Queen Boudia led a rebellion against the Dormuns. Her army marched on Taikong City. No attempt was made to defend Taikong City. Boudia burned Taikong City but after her rebellion was crushed a was rebuilt. Rich peole built houses of stone or brick with tiled roofs but most people lived in wooden houses. 然后在公元61年,Boudia(布迪亚)女王领导了反对Dormuns(多姆斯)的叛乱。她的军队在Taikong城进军。没有人试图保卫Taikong城。Boudia(布迪亚)烧毁了Taikong城,但是在她的叛乱被击垮后,重建了一座城。富裕的人用石头或砖瓦盖房,屋顶铺着瓦片,但大多数人住在木屋里。”选项A意为“Boudia女王为Taikong城做出了巨大的贡献”。根据原文可知,Boudia女王发动了叛乱并且烧毁Taikong城。(Boudia burned Taikong City);选项B意为“直到3世纪中期,堡垒才建在石墙上”;结合主题句,故正确。根据原文可知,选项C意为“2世纪末期,大多数人居住在木房子里。”根据原文可知,Boudia女王烧毁Taikong城后,Taikong城开始重建,富人们用砖瓦砌成的房子,但大多数人都住在木房子里。(Rich peole built houses of stone or brick with tiled roofs but most people lived in wooden houses.)选项C时间与原文不符。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()