资料:Procrastination comes in many disguises. We might resolve to tackle a task, but find endless reasons to defer it. We might prioritize things we can readily tick off our to-do list- answering emails, say- while leaving the big, complex stuff untouched for another day. We can look and feel busy. while artfully avoiding the tanks that really matter. And when we look at those rolling, long untouched items at the bottom of our to-do list, we can't help but feel a little disappointed in ourselves.
The problem is our brains are programmed to procrastinate. In general, we all tend to struggle with task that promise future upside in return for efforts we take now. That's because it's easier for our brains to process concrete rather than abstract things, and the immediate hassle is very tangible compared with those unknowable, uncertain future benefits. So the short-term effort easily dominates the long-term upside in our minds--an example of something that behavioral scientists call present bias.
How can you become less myopic about your elusive tasks? It's all about rebalancing the cost benefit analysis: make the benefits of action feel bigger, and the costs of action feel smaller. The reward for doing a pestering task needs to feel larger than the immediate pain of tacking it.
To make the benefits of action feel bigger and more real:
Visualize how great it will be to get it done. Researchers have discovered that people are more likely to save for their future retirement if they're shown digitally aged photographs of themselves. Why? Because it makes their future self feel more real-making the future benefits of saving also feel more weighty.
What is the best title for this passage?
本题考查的是主旨大意。
【关键词】title
【主题句】第1段第1句Procrastination comes in many disguises.拖延症有很多不同形式。第2段第1句The problem is our brains are programmed to procrastinate.问题是我们的大脑是自动选择延迟的。第3段第1句How can you become less myopic about your elusive tasks?对于困难的任务如何才能少一些目光短浅呢?
【解析】本题的问题是“本文最可能的标题是什么?”。选项A意为“如何击败拖延”;选项B意为“我们的大脑和拖延”;选项C意为“拖延的好处和代价”;选项D意为“拖延的危险”。文章标题一般要结合每段的首末句,因为它们是段意的中心内容。通览文章后,我们知道文章中提到了三点:1.拖延症会以不同面目出现。 2. 解释拖延症出现的原因是因为大脑的自然选择。3.提出如何解决拖延症问题并且论述具体实施办法。这三点综合起来就是本文的中心思想,即如何击败拖延症,故A项正确。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()