资料:Everyone knows airline pricing is based on supply and demand. Fares are more expensive during peak travel seasons like summer and to prime destinations like European capitals. So if a flight to Rome costs more than a flight to Milan, you'd think that demand for Rome must be higher or supply lower.
What's puzzling is that you can pay a high price to a given destination but a dramatically lower price for the exact same flight if you agree to go on to another destination.
Take Alitalia to Rome, for instance, for travel in August. A round-trip, economy flight directly to Rome leaving JFK at 10:05 p.m. on Alitalia 611 on August 5 costs $1,655 when booked on April 30. Compare that to $903 for a round-trip, economy ticket to Milan (stopping in Rome) leaving JFK on the exact same Alitalia 611 flight at 10:05 p.m. on August 5. So why is Alitalia willing to fly to Rome for $752 less than it would otherwise, plus give you an extra one-and-a-half-hour flight to Milan?
Airlines have increased their profitability in recent years by segmenting the market for air travel and charging customers different prices for the same product. In this case, the market is segmented based on demand for direct flights. Airlines know most people prefer the shortest route to their destination, so they make customers pay up for the privilege of flying direct. (They also make it a little more inconvenient if you don't pay up for a direct flight, in order to encourage you to fly direct.)
When prices become so obviously illogical, it may be time to revisit why air tickets can't be transferred or resold just like any other normal product. If the airlines are entitled to exploit the free market, shouldn't customers be allowed to do the same thing?
What is puzzling about the airline pricing to the author?
本题考查的是细节理解。
【关键词】puzzling;airline pricing
【主题句】第2自然段What’s puzzling is that you can pay a high price to a given destination but a dramatically lower price for the exact same flight if you agree to go on to another destination. 令人困惑的是,去某个目的地,你需要支付高昂的费用;但是如果你同意再飞一段,去另一个目的地的话,费用会大大降低。
【解析】题目意为“根据作者观点,关于机票价格很令人困惑的是什么?”选项A意为“同一班飞机到更近的目的地的价格更高”,选项B意为“同一班飞机不同目的地的价格一样”,选项C意为“同一班飞机目的地更远的价格更高”,选项D意为“同一班飞机不同目的地的价格不同”, 据主题句,再飞一段去更远的地方费用更低。下文举了例子,从纽约去罗马需要1655美元;同一航班,从纽约飞到罗马转机去米兰,需要903美元。因此飞行距离短的反而更昂贵。所以A选项正确。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()