资料:The societal marketing concept questions whether the pure marketing concept overlooks possible conflicts between consumers short-run wants and consumer long-run welfare.Is a firm that satisfies the immediate needs and wants of target markets always doing what’s best for consumers in the long run? The societal marketing concept holds that marketing strategy should deliver value to customers in a way that maintains or improves both the consumers and society’s well-being.
Consider today’s flourishing bottled water industry.You may view bottled water companies as offering a convenient,tasty,and healthy product.Its packaging suggests “green” images of pristine lakes and snow-capped mountains.Yet making,filling,and shipping billions of plastic bottles generates huge amounts of carbon dioxide emissions that contribute substantially to global warming Further,the plastic bottles pose a substantial recycling and solid waste disposal problem.Thus,in satisfying short- term consumer wants,the highly successful bottled water industry may be causing environmental problems that run against society’s long-run interests.
Today’s bottled water industry______.
本题考查的是细节理解。
【关键词】bottled water industry
【主题句】第2自然段You may view bottled water companies as offering a convenient,tasty,and healthy product.Its packaging suggests “green” images of pristine lakes and snow-capped mountains.Yet making,filling,and shipping billions of plastic bottles generates huge amounts of carbon dioxide emissions that contribute substantially to global warming Further,the plastic bottles pose a substantial recycling and solid waste disposal problem.Thus,in satisfying short- term consumer wants,the highly successful bottled water industry may be causing environmental problems that run against society’s long-run interests.您可能认为瓶装水公司在提供方便、美味和健康的产品。它的包装就让人想到原始湖泊和雪山的“绿色”环保形象。然而,制作、填充和运输数十亿塑料瓶,会产生大量的二氧化碳排放,对全球变暖产生极大影响。此外,塑料瓶也带来了大量的回收和固体废物处理问题。因此,在满足短期消费者需求的过程中,非常成功的瓶装水行业可能会引起环境问题,这与社会的长远利益背道而驰。
【解析】本题的问题是“今天的瓶装水行业_______”。A选项“排放二氧化碳导致全球变暖”;B选项“生产使用‘绿色’包装的健康产品”;C选项“非常成功,因为它违背了社会的长期利益”;D选项“从原始湖泊和白雪皑皑的山脉中取水”。根据题目中关键词找到主题句,生产瓶装水瓶会产生大量的二氧化碳,继而导致全球变暖,A选项正确;瓶装水公司只是塑造了绿色环保形象,但并没有提及使用绿色包装或者在原始湖泊取水,故B和D选项错误;成功的瓶装水公司可能与社会长远利益背道而驰,而选项盲目建立其中因果联系,故C选项错误。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()