资料:Think for a moment of your definition of persuasion. If you are like most business people I have encountered, you see persuasion as a relatively staightforward process. First, you strongly state your position. Second,you outline the supporting arguments, followed by a highly assertive, databased exposition. Finally, you enter the deal-making stage and work toward a “close.” In other words, you use logic, persistence, and personal enthusiasm to get others to buy a good idea. The reality is that following this process is one surefire way to fail at persuasion.
Persuasion,in fact,involves demands-compromise. Perhaps that is why the most effective persuaders seem to share a common trait: they are open-minded, never dogmtaic. They enter the persuasion process prepared to adjust their viewpoints and incorporate others’ ideas. When colleagues see that a persuader is eager to hear their views and willing to make changes in response to their needs and concerns, they respond very positively.
When will a team member respond to the speaker very positively?
本题考查的是细节理解。
【关键词】when;team member; respond to;speaker; positively
【主题句】第1自然段First, you strongly state your position. Second,you outline the supporting arguments, followed by a highly assertive, data-based exposition. Finally, you enter the deal-making stage and work toward a “close.” In other words, you use logic, persistence, and personal enthusiasm to get others to buy a good idea. The reality is thar following this process is one surefire way to fail at persuasion.
首先,你强烈地陈述你的立场。其次,你概述下支持性论点,然后进行高度自信、有数据库支持的阐释。 最后,你进入交易决策阶段,朝着“接近”的方向努力。换句话说,你使用逻辑、坚持和个人热情让别人去接受一个好主意。 但现实是,遵循这个过程来进行劝说非失败不可。
第2自然段When colleagues see that a persuader is eager to hear their views and willing to make changes in response to their needs and concerns, they respond very positively.(当说服者渴望听从同事的意见,并愿意为对方的需求和担忧做出改变的话,同事则会做出积极回应。)
【解析】第2题问“团队成员什么时候会对说话者做出积极回应?”根据题干,该题定位到第二段结尾处,“当说服者渴望听从同事的意见,并愿意为对方的需求和担忧做出改变的话,同事则会做出积极回应。”A选项“当说话者非常自信且果断时”, B选项“当说话者非常有逻辑且有数据支持时”,会导致劝说失败,不能实现团队成员积极回应,故排除。C选项“当说话者心胸宽广,有灵活性时”,说服者愿意听从他人意见,并为对方做出改变,体现其虚心灵活,乐于接纳他人意见,故C选项为正确答案。D选项“当说话者知识渊博,有权威性”,文中并未提及。
下列关于公司的表述,正确的是()
以下各项列举了我国常见气象灾害与其发生地区的对应关系,其中正确的一项是()
根据电视收视率调査,看体育节目的观众中青年人比中老年人要多。
由此可推断出()
—种海洋蜗牛产生的毒素含有多种蛋白,把其中的一种给老鼠注射后,会使有两星期大或更小的老鼠陷入睡眠状态,而使大一点的老鼠躲藏起来。当老鼠受到突然的严重威胁时,非常小的那些老鼠的反应是呆住,而较大的那些老鼠会逃跑。
以上陈述的事实最有力地支持了以下哪项假说?()










疾病控制中心对某校髙中三个年级的学生进行抽样做视力状况调查,抽样的方法为分层抽样(按比例抽样),若高中一、二、三年级学生人数分别为626、703、780,样本容量为84,则应从离二年级抽样的学生人数为多少?()