当前位置:首页学历类成考(专升本)英语(专升本)->根据以下材料,回答48-51题AlanLakein,atim

根据以下材料,回答48-51题

Alan Lakein, a time management expert,thinks that nothing is a total waste of time, including doing nothing at times.If you arrange things so that you find time to relax and "donothing", you will get more done and have more fun doing it.

One of his clients, a space engineer,didn't know how to " do nothing ". Every minute of his leisure timewas scheduled with intense activities. He had an outdoor-activities schedule inwhich he switched from skiing to tennis. His girlfriend kept up with him inthese activities, although she would have preferred just to sit by the fire andrelax once in a while. Like too many people, he felt the need to be doingsomething all the time, for doing nothing seemed a waste of time. His"relaxing by the fire" consisted of playing chess, reading magazines,or checking emails.

For an experiment, Alan asked him to"waste" his time for five minutes during one of their sessionstogether. What the engineer ended up doing was relaxing, sitting quietly anddaydreaming.When he was finally able to admit that emotional reasons caused himto reject relaxing as a waste of time, he began to look more critically at thatway of thinking. Once he knew that relaxing was a good use of time, he became less serious about being busyand started enjoying each activity more.

Previously he had been so busy doing thathe had no time to have fun at anything. He began to do less and have more fun.When Alan saw the client about three years later, he still had as busy aschedule as ever, but he was able to balance his activity with relaxing so thathe came back to work Monday morning not feeling tired out from a busy weekendbut refreshed.

What can be inferred from the passageabout "doing nothing"

  • A.It makes people enjoy more indooractivities
  • B.It enables you to have more work time
  • C.It serves to improve familyrelationship
  • D.It helps you do things more efficiently
查看答案 纠错
答案: D
本题解析:

根据文章第三段最后一句可知,三年后,航天工程师仍有忙碌的工作安排,但他学会了平衡工作时间与放松时间,星期一上班也不再无精打采,工作效率提高了。由此可知,“doing nothing”可以帮助人们提高做事效率,故选D。

更新时间:2021-12-04 11:52

你可能感兴趣的试题

问答题

高等数学一(专升本),押题密卷,2021年成人高等考试《高等数学(一)》(专升本)押题密卷

查看答案
问答题

高等数学一(专升本),押题密卷,2021年成人高等考试《高等数学(一)》(专升本)押题密卷

查看答案
填空题

高等数学一(专升本),押题密卷,2021年成人高等考试《高等数学(一)》(专升本)押题密卷

查看答案
填空题

高等数学一(专升本),押题密卷,2021年成人高等考试《高等数学(一)》(专升本)押题密卷

查看答案
填空题

高等数学一(专升本),押题密卷,2021年成人高等考试《高等数学(一)》(专升本)押题密卷

查看答案
填空题

高等数学一(专升本),押题密卷,2021年成人高等考试《高等数学(一)》(专升本)押题密卷

查看答案
填空题

高等数学一(专升本),押题密卷,2021年成人高等考试《高等数学(一)》(专升本)押题密卷

查看答案
填空题

给定曲线y=x3与直线y=px-q(其中p>0),求P与q为何关系时,直线y=px-q是y=x3的切线.

查看答案
填空题

y”-2y′-3y=O的通解是.

查看答案
填空题

yInxdx+xInydy=0的通解是.

查看答案